Votació de monuments Art Nouveau

Drac del Parc Güell

Autor: Baikonur (CC-BY-SA-3.0 via Wikimedia Commons)

Un els premis especials del concurs Wiki Loves Monuments és per la categoria Art Nouveau. Aquest és un terme utilitzat a França i Bèlgica, però s’entén com l’estil artístic europeu al voltant de l’any 1900 que inclou el modernisme català, Jugendstil alemany, Stile Liberty italià, Sezessionstil austríac i hongarès a més d’altres denominacions.

L’aportació de Catalunya a Wiki Loves Monuments ha estat notable. El modernisme català també és notable amb obres mestres de Gaudí i de Domènech i Montaner declarades Patrimoni de la Humanitat, a més d’altres declarades Béns Culturals d’Interès Nacional o més desconegudes d’Interès Local. Com a resultat, quasi la meitat de les fotografies que entren en el premi Art Nouveau són de Catalunya.

Europeana és un dels espònsors de Wiki Loves Monuments i també promou aquest premi especial per a monuments Art Nouveau. De les 2.800 fotografies classificades, n’han fet una primera selecció en base a la qualitat, composició i representativitat. N’han resultat 343 imatges que poden optar al premi. El guanyador rebrà una impressió en alumini de la seva obra i un llibre sobre Art Nou­veau. Les 50 fotos més populars seran incloses en una exposició en el portal web d’Europeana.

Ara, tothom pot participar com a jurat. Només cal tenir un compte a Flickr i marcar com a “favorites” les fotos que un consideri que capturen millor la bellesa d’aquest moviment artístic.

Ja podeu votar fins el 5 de desembre de 2010. Your votes please!

Anuncis
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: